121 thoughts on “Kamil Şükûn 1948 – 2015

  1. Sevgili abimiz, kültür ışığımız Kamil beyi kaybetmenon derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisinin bizleri kültür ışığıyla aydınlatmasını hiç unutmayacağız. İstanbul Resitalleri’ni takip etmeye ve bu ışığını devamlı yakmaya var gücümüzle çalışacağız. Seni çok özleyeceğiz.
    Aybars Kızılsencer

    The Seed’ten son ricamız İstanbul Resitalleri’nin sergilendiği salonun bundan böyle Kamil Şukun salon olarak anılması.

    Like

  2. Çok Değerli Varlığımız Kamil Bey
    İstanbul için en güzel etkinlikleri en kalıcı işleri ve en çok özlemi çekilen çağdaş esintileri taşıdığınız için en derin şükranlarımız ile anınız önünde saygıyla eğiliyorum.
    Yaşasın İstanbul Resitalleri!
    S. Hatıra Şenkor

    Like

  3. Çok sevgili Kamil abi,
    Hayatıma kattıklarınız, vizyonunuz tartışılmaz. Sizi tanımak, sohbetlerinize katılmış olmak benim için ne büyük şans! Tekrar karşılaşıncaya kadar,
    Sevgiyle, nurla, huzurla kalın …
    Gamze Dinçkök

    Like

  4. Çok Değerli Kamil Bey,
    Bu ülkenin kültür ve sanat hayatına katkılarınız için kalpten sükranlarımı sunuyorum.
    Bizlere emantiniz İstanbul Resitalleri’nin yaşaması için hep yanında olacağız. Eseriniz gelecek nesillerde de övgüyle hatırlanacak.
    Cengiz Altop

    Like

  5. Kamil’ciğim,
    Deneye yayını yapan siyah beyaz televizyonlarda sen feelings söylerken hayatımda ilk ve son kez konu mankeni olacağım günü, Şişli’deki ufacık dükkana sığındığım o 12 Martın karanlık günlerini, konserlerde anneanemi andığımız geceleri ben unutmadım, hep gülerek hatırlayacağım, sen de unutma! Öte tarafta buluşunca yine birlikte güleriz, elveda canım, güle güle, yıldızlar yoldaşın olsun
    Füsun Çeliker

    Like

  6. Kamil’ciğim,
    Sayısız kültür ve sanat etkinliklerinle yerinin doldurulması zor olacağından şüphen olmasın ama asıl ailemiz sensiz pek bir boş kalacak. Seni hep gönlümüzde yaşatacağız.
    Tekrar kavuşana dek, mekanın cennet olsun. Nurlar içinde yat.
    Ayşe

    Like

  7. Kısa bir süre önce tanışsak da, kendisini her zaman gerçek bir beyefendi, sevgi dolu Kamil Bey olarak hatırlayacağım bir insan olarak aklımda ve kalbimde tutacağım.
    Pianist Turan Marafzade

    Like

  8. Çok sevgili Kamil,
    Işık içinde uyu. Tüm dostların buradaç. Bana hazırlayacağını söylediğin fotoğrafları Nazan ile düzenleyeceğiz. Merak etme. Seni çok yönünle ve modern Türk fotoğrafının öncülerinden olmanla hep hatırlayacağız.
    Engin Özender

    Like

  9. Sevgili Kamil Bey,
    Unutulmayacak sohbetlerinizle sizi daima hatırlayacağım, inanılmaz değerde eserler bıraktınız, sizi daima hatırlatacak fakat bir yıldız gibi kaydınız, bu yakışmadı. Işıklar içinde yatın …
    Ayşegül Kansak

    Like

  10. Sevgili Kamil Şükün,
    Beni ilk defa ciddiye alan önemseyen kişi sendin. Bende daim senin önemini yaşatacağım anlayıp taktir ettim edeceğim.
    Sevgi ile BuBi

    Like

  11. Kamilciğim,
    Eserlerinin devam etmesini yürekten destekleyenlerdenim. Bizler eserlerimiz yaşadıkça ölmeyeceğize inananlardanız. Yollarının ışıklı olduğu inancıyla sevenlerine sabırlar diliyorum. İyiki hepimiz seni tanımış ve yolumuz bir şekilde kesişmiş. Sevgiyle, Leyla Üstel Çağatay

    Like

  12. Çok Sevgili Kamil Bey,
    İstanbul bir beyefendisini kaybetti. Sizi çok özleyeceğiz.
    İstanbul Resitallerini yalnız bırakmayacağız. Çok erken gittiniz. Nurlar içinde yatın.
    Pınar Kartal Timer

    Like

  13. Çok değerli Kamil Bey,
    Meslek hayatımın bir bölümünde sizinle VizonShow organizasyonları esnasında çalışmak ve sizi tanımak çok gurur verici oldu benim için. Hepimize ilham kaynağı, vizyonerlik ve mükemmeliyetçilik konusunda büyük kazançlar bıraktınız. Sizi asla unutmayacağım. Seneler sonra aynı çatı altında, sizinle karşılaşmak ve hoş sohbet etmek de deneyimlerinizi dinlemek de harikaydı.
    Sizi sevgi ve saygıyla anıyorum.
    Sevgiler,
    Esra Erişkin Tüzün

    Like

  14. Sevgili Kamil Bey,
    the Seed gibi sıradışı bir etkinlik merkezinde sizin gibi fark yaratan biriyle tanışmak büyük bir zevkti. Keyifli sohbetleriniz, eski anılarınız, paylaştığınız engin tecrübeleriniz benim için unutulmaz. Etkinlik mekanınıza,GL events & the Seed markalarına kattığınız değer için teşekkür ederim. İçiniz rahat olsun İstanbul Resitalleri’nin evidir artık the Seed!
    Sizi unutmayacağız.
    Kerem Gürses
    GL events & the Seed İşletme Müdürü

    Like

  15. 16 Nisan 2016

    Iki gündür burada ne konuşacağımı düşünüyorum.. Hepimiz anamızı, babamızı, çok yakınlarımızı kaybetmişizdir bu güne kadar ama bomba böylesi yakına düştüğünde, birlikte, dip dibe 55 yıl geçirdiğiniz, tarihiniz, tüm geçmişiniz demek olan birini kaybettiğinizde söyleyecek tek sözcük gelmiyor akla…
    Yüzlerce, binlerce anı var Kamille yaşadığım ama bunların önemli bir kısmı sizinle paylaşamayacağım, zaten sizlerin de ilgisini çekmeyecek çok özel paylaşımlar… Yine onlarla şey var onun hakkında konuşabileceğim ama bunların çoğunu zaten sizler de biliyorsunuz… Belki sizin bu bildiklerinizin orijininden bahsedebilirim diye düşünüyorum..
    Herkesin söylediği, yazıp çizdiği birşey mesela, Kâmilin tam bir Istanbul beyefendisi oluşu.. Bunun hop diye, tepeden inme oluşmadığı… Babası, Nacil amcanın da öyle bir adam olduğundan bahsedebilirim, onun üniversiteyi Neuchatel’de okumuş bir entellektüel olduğunu söyleyebilirim.. Birbabalar gününde ona bir dolmakalem hediye ettiğimizde nasıl sevinmiş görünürken laf arasında bize ne Biçim bir kalite dersi verdiğini… Şöyle demişti, çocuklar bana on liranızı harcayıp dolmakalem yerine beş liralık bir kurşun kalem alsaydınız daha da çok sevinirdim.. Iıh, böyle de değil, daha bir üstü kapalı, daha zarif söylemişti bunu ama ikimiz de bir daha hiç unutamayacağımız gibi anlamıştık onun ne kastettiğini… Yani Kâmilin kalitesi, beyefendiliği, görgüsü Nacil amcadan, Ayten teyzenin etli pilavını sunumundan miras geliyordu…
    Ve yaratıcılığı… Biliyormusunuz, altmışlı yıllarda biz onların Küçükesattaki evlerinde korsan radyo Yayını yapıyor, bir yandan da radyodan kendi Yayınladığımız klasik müziği, okuduğumuz romanı acaip bir heyecanla dinliyorduk… Sonra o hep yeniliklerle uğraştı.. Ilk erkek dergisi Adam , ki orada ben de bir satranç köşesinin sahibiydim, ilk moda dergisi, ev dekorasyon, kuaför dergilerini çıkarttı, ilk moda showunu yaptı… Bunlar hep bildiğiniz şeyler de, belki bir kısmınız onun Rotary Maslak Kulübü’nün kuruluşunda bir siber Rotary toplantısı gerçekleştirecek kadar çılgın olduğunu bilmeyebilir.. Aslında onu ne kadar erken kaybettiğimizin, bununla bu ülkenin kimbilir nasıl yeniliklerden mahrum kaldığının da sanırım pek az kişi farkında bugün..
    Ciddi biçimde ruhsal temaslarla Uğraşanlar, bu dönemin, misyonunu tamamlamış, değerli ruhların geri çağırıldığı özel bir dönem olduğunu ileri Sürüyor.. Şu sıra gidenlere baktığımda ben de acaba diyor, garip bir gıpta hissi duyuyorum sanki..
    İngiliz Edebiyatı’nda okumuştuk birlikte, İngiliz Şairleri Ölüme inanan ve inanmayanlar olarak ikiye ayrılıyormuş.. Ben hep inanmayanlardan yana kullandım seçimimi, bugün de aynı ortamda, değişik frekanslarda varlığımızı sürdürdüğümüzü düşünüyorum..
    Evet, inanmıyorum Ölüme ben.. Ama yine de, o özleme, istediğinde birşey paylaşamayacak olma duygusuna katlanmak kolay değil..
    Biz yaşayacağız bu eksikliği ama onun burada bizleri görüp işittiğini biliyorum…
    Söyledim Üstadım…

    Like

  16. Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır.

    Like

Leave a comment